עוגת בת הים הקטנה – קלה להכנה


החומרים:
מדפסת
נייר הדפסה
עוגת קרם לפי בחירה (ניתן לבחור מרשימת העוגות באתר)
קרם חמאה לצבוע את הקרם בצבעי מאכל שבחרתם (אחד מהם חייב להיות בצבע שחור לצביעת קווי המתאר)
נייר שעווה
נייר דבק עוגת בת הים הקטנה
שקיות זילוף
משטח נייד שטוח (כמו קרש חיתוך)

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. להדפיס את תבנית בת הים (יש להדפיס את התבנית הפוך – כתב ראי).
  2. להדביק את הדף המודפס למשטח ולהדביק אותו בנייר דבק בארבעת הקצוות.
  3. להדביק לתמונה נייר שעווה שקוף.
  4. להעביר את קרם החמאה השחור לשקית הזילוף ולצייר את קווי המתאר של בת הים.
  5. לחלק את קרם החמאה לקעריות ולהוסיף לכל קערית את הצבע שבחרתם. להשאיר מעט קרם לבן לצביעת השוליים בשלב 7.
  6. להחליק את הצבע ע"י העברת סכין כהה מעל הקרם. יש לבצע זאת בעדינות שלא לערבב בין הצבעים.
  7. על מנת שהצבעים לא יזלגו מהקצוות יש למרוח בצידי הציור מעט מהקרם שהשארתם.
  8. להניח את הציור במקפיא כשהוא על המשטח למשך שעה וחצי לפחות.
  9. לאחר שהציור קפא ללחוץ אותו בעדינות על העוגה.
  10. להסיר בעדינות רבה את נייר השעווה כדי לא למשוך את הזילוף עצמו.
  11. להוסיף כיתוב וקישוטים נוספים לפי בחירה.