עוגה בצורת דג


החומרים:
עוגת שוקולד בסיסית אפויה בתבנית מלבנית

קרם שוקולד לבן (מתכון בהמשך)
400 גרם שוקולד לבן שבור לקוביותעוגה בצורת דג
300 מ"ל שמנת מתוקה
צבע מאכל כחול וצהוב (לא הכרחי!)*עדשים
סוכריות סוס (ליקוריץ)
סוכרייה גדולה כהה
* הערה: באתר מתכונים להכנת זיגוגים ללא צבע מאכל.

 

אופן ההכנה:

  1. אופים את עוגת השוקולד הבסיסית ומצננים.
  2. חותכים את העוגה המלבנית על פי התמונה שלמטה.
    עוגה בצורת דג
  3. מחברים את חלקי העוגה לקבלת צורת דג.עוגה בצורת דג

קרם שוקולד לבן: מניחים את השוקולד בקערת מעבד מזון. שמים את השמנת המתוקה על האש ומרתיחים. ממתינים כדקה ויוצקים את השמנת הרתוחה על  השוקולד. ממתינים כ-5 דקות. מערבבים היטב עד שנוצרת תערובת חלקה. שמים במקרר עד לצינון מוחלט.

מורחים את הדג בקרם השוקולד (לפני המריחה אפשר להפריד את הקרם ולהוסיף כמה טיפות צבע מאכל כחול לדג כולו וצבע צהוב לזנב ולסנפירים, ואפשר גם לוותר…). מסדרים את העדשים בצורת "קשקשים". שמים את הסוכרייה הגדולה ליצירת העין וחותכים רצועה מסוכריית הסוס ליצירת הפה.