עוגה בגביע גלידה – חוויית אפייה לילדים!
במידה והילדים בוגרים מספיק הם יכולים להכין את כל המתכון בעצמם. מומלץ לדאוג מראש לכל המרכיבים כולל קישוטים לגביעים שיונחו בקעריות נפרדות על השולחן. לילדים הקטנים יותר – מומלץ להכין מראש את העוגות בגביעים ולהניח להם לקשט אותם לפי הטעם. |
החומרים (ל-24 גביעים):
80 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
120 גרם חמאה בוטנים רכה
11/2 כוסות סוכר חום
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח רגיל
21/2 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס חלב
24 גביעי גלידה ריקים
קרם לבן/קרם שוקולד
תבנית מאפינס
לקישוט: סוכריות צבעוניות/שוקולד , דובדבנים, סוכריות גומי /שוקולד
(וכל קישוט עוגה אחר שתמצאו לנכון)
אופן ההכנה:
- לחמם תנור מראש ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה להקציף את החמאה, חמאת בוטנים והסוכר עד שמתקבלת תערובת אוורירית.
- להוסיף לקערה את הביצים ותמצית הוניל.
- בקערה נפרד לערבב את כל החומרים היבשים.
- להוסיף בהדרגה את החומרים היבשים והחלב לתערובת החמאה, תוך כדי הקצפה.
- להניח את גביעי הגלידה בתבנית המאפינס. להניח בכל גביע כ-3 כפות מתערובת העוגה כך שיישאר רווח של כ-2 ס"מ מהחלק העליון של הגביע.
- לשים בתנור שחומם מראש למשך 30-25 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז הגביע יוצא יבש.